شبکه مش بیسیم

شبکه مش یک توپولوژی شبکه محلی است که در آن دستگاه های زیرساخت (به عنوان مثال پل ها، سوئیچ ها و سایر دستگاه های زیرساخت) به طور مستقیم و پویا به بسیاری از گره ها یا دستگاه های  دیگر که ممکن است، متصل می شوند و با یکدیگر همکاری می کنند تا داده ها را به طور کارآمد به آنها هدایت کنند.

شبکه های مش مسیریابی را با استفاده از یک سیستم ارتباطی نظیر به نظیر انجام می دهند، جایی که هر گره (یا دستگاه) در شبکه هم به عنوان فرستنده و هم یک گیرنده ی داده عمل می کند. یک روش خاص که در آن یک شبکه در یک محیط انتخاب شده عمل می کند می تواند از انتقال موفقیت آمیز داده ها اطمینان حاصل کند، شبکه را 24 ساعته فعال نگه دارد، تاخیر را کاهش دهد و قابلیت اطمینان را افزایش دهد




مسیریابی شبکه مش بیسیم: پروتکل مسیریابی چند مسیره

مسیریابی مهمترین کار یک شبکه مش است. بسته به نوع شبکه، راه های مختلفی وجود دارد که بسته از یک گره، از طریق گره های دیگر، به گره مقصد ارسال شود. این که گره ها ثابت باشند یا پویا، نیازمندی ها را به شدت تغییر می دهد.
 
پروتکل های پیشگیرانه دنباله ای از گره ها را از اولین تا آخرین در مسیر حفظ می کنند. نکته منفی این است که هر زمان که هر یک از گره های دنباله حرکت کند یا آفلاین شود، آنها مستعد شکست هستند. پروتکل‌های واکنشی هر بار که نیاز به ارسال بسته است، مسیری را جستجو می‌کنند که می‌تواند منجر به تراکم شبکه شود. همچنین ممکن است در صورت تغییر یا خرابی شبکه به کندی همگرا شوند که می تواند باعث از دست رفتن بسته ها و تاخیر شود.

مزایای مش وای فای چیست؟

مش وای فای روز به روز محبوب تر می شود زیرا چند مزیت کلیدی را ارائه می دهد که روترهای سنتی ندارند. این موارد عبارتند از:

• شبکه های WiFi مش به طور خودکار خود را پیکربندی می کنند، بنابراین نیازی به تنظیم دستی هر گره جداگانه نیست. این امر فرآیند راه اندازی را برای کاربر بسیار آسان و بدون درز می کند.

• شبکه های WiFi مش می توانند بسیار سریعتر از روترهای سنتی باشند. در واقع، آنها می توانند تا ده برابر سریعتر باشند! این به این دلیل است که داده‌ها به‌جای متمرکز کردن تمام ترافیک روی یک روتر بی‌سیم، به طور یکنواخت در تمام گره‌های شبکه توزیع می‌شوند.

• شبکه های وای فای مش بسیار قابل اعتمادتر از روترهای سنتی هستند. اگر کسی سیگنال ضعیفی را تجربه کند، یک ماهواره نزدیک‌تر به‌طور خودکار کنترل می‌شود و شبکه همچنان یکپارچه کار می‌کند.

 

 

معایب:

 

شبکه های مش دارای معایب بسیار کمی هستند اما در هنگام خرید سیستم مش چند ملاحظه وجود دارد.

  • هنگامی که داده ها بین گره های ماهواره ای منتقل می شوند، دستگاه های WiFi ممکن است تاخیر غیر محسوسی را افزایش دهند. این به این دلیل است که داده ها باید از گره های بیشتری عبور کنند تا به اینترنت برسند، و هر گره با خواندن و ارسال مجدد داده ها، تاخیر کمی اضافه می کند. اغلب این مقدار کمی تأخیر با کاهش بار دستگاه در هر ماهواره مش در مقایسه با راه اندازی روتر بی سیم سنتی متعادل می شود.

  •  سیستم‌های WiFi مش گاهی گران‌تر از روترهای بی‌سیم منفرد با همان کلاس عملکردی هستند. با این حال، این ملاحظات هزینه می تواند منجر به صرفه جویی در زمان و هزینه در مقابل خرید چندین توسعه دهنده برتر و پیکربندی شبکه خود از ابتدا شود.

    سیستم‌های مش استفاده از یک SSID (شناسه مجموعه خدمات) را امکان پذیر می‌سازد، به این معنی که نام وای‌فای یکسان همیشه به طور یکپارچه در دسترس است و لازم نیست نگران باشید که دستگاه شما به کدام شبکه متصل است . همیشه به قوی‌ترین سیگنال متصل می‌شود. با یک توسعه دهنده سنتی وای فای، باید هر کدام را جداگانه پیکربندی کنید، که می تواند پیچیده و مستعد خطا باشد.



     
در این مطلب توپولوژی مش وای فای به طور اجمال مورد بررسی قرار گرفت که در آینده به طور کامل در مطالب بیشتر و مقالات تخصصی تر به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت.مطالب بیشتر را در سایت های تخصصی تجهیزات شبکه دنبال نمایید.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.